Soms kunnen ouders door omstandigheden niet veel bij hun pasgeboren baby bijvoorbeeld doordat ze zelf ziek zijn of doordat er meer kinderen in het gezin zijn die aandacht en liefde nodig hebben. De afdeling Neonatologie bestaat uit een High Care en neosuites. De High Care is één grote zaal met plaats voor 9 hele zieke baby’s en hun ouders. Op de neosuites is het mogelijk voor ouders om 24 uur per dag bij hun pasgeboren baby te blijven, maar door eerder genoemde omstandigheden is dit regelmatig niet mogelijk. De High Care is als ruimte niet geschikt om hele dagen te verblijven en ouders kunnen hier niet bij hun baby overnachten. De webcams zorgen ervoor dat ouders toch de mogelijkheid hebben elk moment hun baby te kunnen zien. In de Covid periode hebben we meerdere malen ervaren wat de impact is van het niet bij je baby te kunnen zijn, omdat moeder Covid positief was. Met een webcam kunnen ouders dan toch hun baby zien. Onder neonatologen en ontwikkelingspsychologen belast met de follow-up wordt niet getwijfeld aan een positief effect op de ouder kind binding van een dergelijk systeem ter aanvulling van direct fysiek contact en zeker als aanwezigheid van ouders bij hun kind, om welke reden dan ook, niet of verminderd mogelijk is.

De aanwezigheid van ouders bij hun pasgeboren baby bevordert de hechting tussen baby en ouders en is daarmee erg belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Daarnaast heeft het zien van de baby een positief effect op borstvoeding. Daarom is het belangrijk dat ouders zoveel mogelijk bij hun pasgeboren baby zijn en wanneer dat niet kan wel de mogelijkheid hebben om de baby te kunnen zien.

Helpt u mee?

Vindt u het ook belangrijk dat ouders hun baby altijd kunnen zien via de webcam? Draag dan bij!

Word
donateur of sponsor

Nieuwe wensen

Filter

Webcams voor afdeling Neonatologie

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis is dat heel spannend, voor het kind en ook voor de ouders. Vaak wordt een infuus aangelegd. Hoe fijn is het als je dan een vriendje krijgt die om je infuus hangt en je troost geeft na de operatie?

Infuusknuffels

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis is dat heel spannend, voor het kind en ook voor de ouders. Vaak wordt een infuus aangelegd. Hoe fijn is het als je dan een vriendje krijgt die om je infuus hangt en je troost geeft na de operatie?

Muziek aan bed voor afleiding en ontspanning

Stel een patiënt ligt in het ziekenhuis, voelt zich niet lekker, heeft pijn en de dag gaat maar langzaam voorbij. Dan staan er opeens twee musici aan het bed met een cello, die vragen of ze wat mogen spelen.