Een aantal maanden geleden ontvingen we een mooie aanvraag en een supergoed initiatief van afdeling Fysiotherapie en de chirurgische verpleegafdeling 4C @ Martini Ziekenhuis:

Tijdens een ziekenhuisopname liggen patiënten gemiddeld 60-80% van de tijd in bed. Te weinig beweging kan een negatieve invloed hebben op fysiek en mentaal herstel. Op de verpleegafdeling Chirurgie is een pilot gestart om patiënten te motiveren om meer te bewegen. Het doel van deze pilot is om de patiënten te motiveren meer te bewegen tijdens de ziekenhuis opname en daardoor zo fit en vitaal mogelijk te blijven. Dit verkleint de kans op complicaties en zorgt voor minder functieverlies tijdens én na de opname in het ziekenhuis.

Inmiddels staat de hometrainer met beeldscherm op de afdeling en zijn er positieve ontwikkelingen gestart, zoals een beweegkaart en meer bewustzijn over het belang van bewegen bij patiënten en medewerkers. Hierdoor is het nu al veel drukker op de gang!

Nieuwe wensen

Filter

Kindvriendelijke zorg met spelmateriaal in onderzoeks- en wachtkamers

Voor kinderen brengt een ziekenhuisbezoek altijd spanning met zich mee, daarom willen we ons graag richten op kindvriendelijke zorg.

Theater aan bed

Als je herstellende bent en je hiervoor een aantal dagen in het ziekenhuis blijft dan is afleiding heel welkom, vandaar theater aan bed!

Huiselijke sfeer rondom palliatieve zorg

Om de laatste levensfase van patiënten zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, willen we de polikliniek palliatieve zorg huiselijk aankleden.