Vierde hoofdhuidkoeler gedoneerd aan afdeling Oncologie

Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis heeft een vierde hoofdhuidkoeler gedoneerd aan de afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis. Hiermee kunnen nu alle patiënten die ervoor in aanmerking komen en het willen, gebruik maken van hoofdhuidkoeling. Tot voor kort had het Martini Ziekenhuis drie hoofdhuidkoelers en kon niet iedere patiënt die ervoor in aanmerking kwam en het ook wilde, er gebruik van maken. Met de komst van een vierde hoofdhuidkoeler kan dat nu wel. Dit project is mogelijk gemaakt door de ambassadeurs en donateurs van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis, waarbij PlasBossinade, Vegro en het fonds Avento zich specifiek aan dit project hebben verbonden.

Elke patiënt de mogelijkheid om zijn haar te behouden

Hoofdhuidkoeling kan haaruitval voorkomen bij patiënten met kanker die bepaalde soorten chemotherapie krijgen. Door haaruitval tegen te gaan voelen mensen zich minder patiënt dan wanneer ze zichtbaar hun haar verliezen.

Nienke Nieuwenhuis, unithoofd Oncologie, is erg blij met de komst van de vierde hoofdhuidkoeler: “We merken dat er steeds meer vraag naar is en kunnen de hoofdhuidkoeler nu gelukkig aanbieden aan een groter aantal patiënten. Het slagingspercentage van de hoofdhuidkoeling is afhankelijk van de behandeling met chemotherapie. Dus de koeling is niet bij iedereen effectief, maar bij een grotere groep wel. Natuurlijk moet de patiënt het zelf wel willen; de patiënt moet een paar uur langer in het ziekenhuis blijven en niet iedereen heeft dat er voor over.  Met de extra koeler die de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis mogelijk heeft gemaakt, kunnen we deze service nog meer aanbieden.”

“Doordat ik mijn haar behoud tijdens de chemotherapie kan niemand zien dat je ziek bent, dus je houdt zelf de regie”

Goed voor je eigenwaarde

Georgie Doornbos, patiënt in het Martini Ziekenhuis, is heel blij met de mogelijkheid van hoofdhuidkoeling. “Doordat ik mijn haar behoud tijdens de chemotherapie kan niemand zien dat je ziek bent, dus je houdt zelf de regie. De omgeving reageert op het ziek zijnen vindt het soms lastig om hiermee om te gaan. Het is goed voor je eigenwaarde als je zelf de keuze hebt om het te vertellen, zowel voor vrouwen als voor mannen. Doordat je je haar behoud pak je je oude leven ook veel sneller weer op”.

Even minder patiënt

Tonnie Plas, voorzitter van de stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis: ‘Dit project wilden we als Vrienden heel graag ondersteunen. Het hebben van kanker brengt voor patiënten een onzekere tijd met zich mee met spanning en verdriet. Door het gebruik van een hoofdhuidkoeler kunnen patiënten hun haar behouden en zich minder patiënt voelen.”

Dit project is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van particulieren en bedrijven.

U kunt Vrienden van het Martini Ziekenhuis als bedrijf of particulier steunen door een bijdrage te doen en daarmee te helpen onze wensen te realiseren! Door het realiseren van deze wensen hebben patiënten even minder zorgen.

Bekijk de onderstaande nieuwe wensen of ga direct naar de donatiepagina.

Word
donateur of sponsor

Nieuwe wensen

Filter

Kindvriendelijke zorg met spelmateriaal in onderzoeks- en wachtkamers

Voor kinderen brengt een ziekenhuisbezoek altijd spanning met zich mee, daarom willen we ons graag richten op kindvriendelijke zorg.

Theater aan bed

Als je herstellende bent en je hiervoor een aantal dagen in het ziekenhuis blijft dan is afleiding heel welkom, vandaar theater aan bed!

Huiselijke sfeer rondom palliatieve zorg

Om de laatste levensfase van patiënten zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, willen we de polikliniek palliatieve zorg huiselijk aankleden.