Skip to main content

Op zaterdag 30 september 2017 is de sponsoractie “Be(rt)dfietsen voor het Martiniziekenhuis” van start gegaan en loopt nog door tot en met april 2018. Deze actie is een initiatief van VV Grijpskerk, het Desert Cat Rally Team en Bert Klunder.

De sponsoracties
Het Desert Cat Rally Team van Jos Janssen neemt van 14 t/m 22 april 2018 (wederom) deel aan de Morocco Desert Challenge. Een autorally van 2.403 kilometer dwars door de woestijn van Marokko. Het team heeft een sponsoractie gekoppeld aan hun deelname, zij kunnen per kilometer gesponsord worden. Daarnaast organiseert de voetbalvereniging tot april verschillende activiteiten, zoals een spinning-marathon, een toernooi voor 35+ en 45+-teams in de regio en een klaverjastoernooi. Het werkt aanstekelijk, inmiddels zijn er ook sponstaan andere acties ontstaan in Grijpskerk!

Opbrengst voor afdeling Oncologie
Met de opbrengst worden bedfietsen aangeschaft voor de afdeling Oncologie van het Martini Ziekenhuis. Fietsen waarmee patiënten tijdens hun behandeling met chemotherapie hun conditie op peil kunnen houden. Bijzonder is dat de actie mede is geïnitieerd door Bert Klunder. Bert, helaas inmiddels kortgeleden overleden, was al jaren verbonden aan de voetbalvereniging Grijpskerk als begeleider van het eerste team en als keeperstrainer. De laatste jaren speelde Bert in het 45+ team van VV Grijpskerk o.a. samen met Jos. Bert werd behandeld met chemotherapie in het Martini Ziekenhuis.

Conditie en herstel
Voor de meeste patiënten is chemotherapie of het verblijf op een Intensive Care een ware aanslag op hun conditie. Om de conditie van patiënten zoveel mogelijk op peil te houden heeft Bert de wens geuit om bedfietsen voor het Martini Ziekenhuis aan te schaffen. “Dit is een speciale fiets die op het bed te gebruiken, bijvoorbeeld tijdens chemotherapie, waarmee patiënten hun spieren kunnen trainen en aan conditie kunnen werken. Een half uurtje fietsen kan al een wereld van verschil maken voor het herstel!” was Bert zijn motivatie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de actie op de website van V.V. Grijpskerk of volg het team en hun voorbereidingen op facebook Desert Cat Rally Team. Wilt u met de actie meedoen door per kilometer sponsoren? Dan kunt u hier het sponsorformulier invullen.