Patiënten krijgen soms langdurig chemotherapie of immunotherapie via een PICC lijn (Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter). De lijn wordt net boven de ellenboog ingebracht en steekt altijd een stukje buiten het lichaam. Een patiënt hoeft niet meer elke keer geprikt te worden met een infuusnaald, want de PICC lijn is een rechtstreekse toegang tot de bloedbaan waarop het infuus kan worden aangesloten. 

Om irritatie onder de kleding te voorkomen en de huid van patiënten te beschermen zijn deze speciale armcovers ontwikkeld. 

“Wij willen deze UnderCover® PICC  graag aanbieden aan onze patiënten. Dit om ze toch wat ‘gemak’ te geven gedurende een periode van veel ongemak – denk aan de bijwerkingen van de behandelingen, bepaalde dingen niet kunnen doen door de PICC lijn zoals zwemmen”, aldus Karin van der Wal, zorgcoördinator afdeling Oncologie 1C.

Door de UnderCover® PICC heeft de patiënt bescherming voor de PICC lijn wat een veiliger gevoel geeft als een stukje verband. En door de verschillende te bestellen kleuren, ook nog leuk uitziet. Door het ‘4 way stretch’ materiaal is er geen onnodige druk op het bloedvat/ PICC lijn.

“Om irritatie onder de kleding te voorkomen en de huid van patiënten te beschermen zijn deze speciale armcovers ontwikkeld”

Dit project is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van particulieren en bedrijven.

U kunt Vrienden van het Martini Ziekenhuis als bedrijf of particulier steunen door een bijdrage te doen en daarmee te helpen onze wensen te realiseren! Door het realiseren van deze wensen hebben patiënten even minder zorgen.

Bekijk de onderstaande nieuwe wensen of ga direct naar de donatiepagina.

Word
donateur of sponsor

Nieuwe wensen

Filter

Webcams voor afdeling Neonatologie

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis is dat heel spannend, voor het kind en ook voor de ouders. Vaak wordt een infuus aangelegd. Hoe fijn is het als je dan een vriendje krijgt die om je infuus hangt en je troost geeft na de operatie?

Infuusknuffels

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis is dat heel spannend, voor het kind en ook voor de ouders. Vaak wordt een infuus aangelegd. Hoe fijn is het als je dan een vriendje krijgt die om je infuus hangt en je troost geeft na de operatie?

Muziek aan bed voor afleiding en ontspanning

Stel een patiënt ligt in het ziekenhuis, voelt zich niet lekker, heeft pijn en de dag gaat maar langzaam voorbij. Dan staan er opeens twee musici aan het bed met een cello, die vragen of ze wat mogen spelen.