“Al langere tijd bestaat binnen het verpleegkundig team van het Martini Borstcentrum de wens om aan patiënten die een borstsparende- of een borst verwijderende operatie ondergaan zónder directe reconstructie,  een goed passende,  een goed ondersteunende/compressie Bh aan te kunnen bieden”, aldus Yvon Hofman, verpleegkundige Borstcentrum.

Wij vinden dit belangrijk omdat een goed ondersteunende compressie Bh het genezingsproces bevorderd en onze ingeslagen weg van wondzorg ten gunste beïnvloed. 

Veel vrouwen hebben geen energie om nog achter een geschikte Bh aan te gaan als ze recent de diagnose borstkanker hebben gehad omdat ze  zich volledig willen focussen op diagnostisch en behandeltraject. Daarbij komt dan nog de mentale belasting. Als patiënten een Bh online kopen is deze vaak niet goed passend. Sommige patiënten schaffen een aantal dure Bh’s aan welke geen van allen voldoen aan de intentie wat  een grote kostenpost betekend. Het is tijdens de huidige lockdown niet mogelijk voor vrouwen om ergens een BH te gaan passen.

De service die wij met deze pas Bh’s willen aanbieden, sluit aan bij de visie van het Borstcentrum om goede kwaliteit van zorg te bieden.

Door de collega’s van afdeling plastische chirurgie worden deze aangemeten en verstrekt tegen inkoopprijs. In samenwerking met deze collega’s bestaat nu ook de mogelijkheid  voor patiënten na borstsparende- of een borst verwijderende operatie zónder directe reconstructie om gebruik te maken van deze service.

Het project bestaat uit de aanschaf van 30 pas Bh’s inclusief een mobiele, professionele aanmeet- en presentatiewagen. 

“De service die wij met deze pas Bh’s willen aanbieden, sluit aan bij de visie van het Borstcentrum om goede kwaliteit van zorg te bieden”

Dit project is mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van particulieren en bedrijven.

U kunt Vrienden van het Martini Ziekenhuis als bedrijf of particulier steunen door een bijdrage te doen en daarmee te helpen onze wensen te realiseren! Door het realiseren van deze wensen hebben patiënten even minder zorgen.

Bekijk de onderstaande nieuwe wensen of ga direct naar de donatiepagina.

Word
donateur of sponsor

Nieuwe wensen

Filter

Webcams voor afdeling Neonatologie

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis is dat heel spannend, voor het kind en ook voor de ouders. Vaak wordt een infuus aangelegd. Hoe fijn is het als je dan een vriendje krijgt die om je infuus hangt en je troost geeft na de operatie?

Infuusknuffels

Als een kind wordt opgenomen in het ziekenhuis is dat heel spannend, voor het kind en ook voor de ouders. Vaak wordt een infuus aangelegd. Hoe fijn is het als je dan een vriendje krijgt die om je infuus hangt en je troost geeft na de operatie?

Muziek aan bed voor afleiding en ontspanning

Stel een patiënt ligt in het ziekenhuis, voelt zich niet lekker, heeft pijn en de dag gaat maar langzaam voorbij. Dan staan er opeens twee musici aan het bed met een cello, die vragen of ze wat mogen spelen.