Skip to main content

Supergoed nieuws: de Qwiek op de Spoedeisende Hulp van het Martini Ziekenhuis is gerealiseerd! En het eerste patiëntje heeft er al baat bij gehad. Veel dank aan sponsoren en fondsen, waaronder Dr. C.J. Vaillantfonds, voor de donaties. Daar zijn we heel dankbaar voor.

Naar aanleiding van de ervaringen en positieve reacties die inmiddels zijn opgedaan op de SEH, heeft ook de Verpleegafdeling Kinderen inmiddels de wens geuit voor een Qwiek. Mede door de actie van Maripaan Teaming hebben we deze Qwiek nu in bestelling kunnen zetten.

“Als je kind wordt afgeleid door beelden terwijl hij wordt behandeld op de Spoedeisende Hulp (SEH), ervaart het kind niet alleen minder pijn, maar is de behandeling ook minder traumatisch. De Qwiek biedt daarmee een alternatief voor medicatie tijdens stressvolle momenten, wat een gunstig effect heeft op het herstel”, aldus Richtje Peper, Unithoofd Zorg op de SEH.

Op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Martini Ziekenhuis worden zeer regelmatig kinderen behandeld. Dit is spannend voor de kinderen, maar ook voor hun ouders. De Qwiek helpt om het bezoek aan het ziekenhuis meer ontspannen te laten verlopen.

Lees meer over dit project op de pagina projecten.