Skip to main content

Kerstshow Marcel Hensema in Virtual Reality voor opgenomen patiënten
Patiënten die tussen 27 en 31 december in het Martini Ziekenhuis zijn opgenomen, kunnen de kersthow Mijn Vrede van de Groningse cabaretier Marcel Hensema in Virtual Reality bekijken. Hiervoor worden 10 VR-brillen verspreid over enkele verpleegafdelingen. Patiënten kunnen de show ook bekijken via hun eigen telefoon of tablet. Deze service wordt aangeboden door stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis samen met ambassadeur MartiniPlaza en VR-expert Horus.

VRiendje
Het optreden van Marcel Hensema wordt op 24 december in MartiniPlaza opgenomen met een 360 graden camera. Op die manier kan de kijker met een VR-bril of een eigen device om zich heen kijken en voelt het alsof je echt aanwezig bent in de zaal. Deze techniek is ook wel bekend als het VRiendje, dat eerder is gebruikt op het Brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis (klik hier). De Vrienden werft momenteel fondsen om meer VR-brillen voor het ziekenhuis aan te kunnen schaffen. Daarmee kunnen patiënten vanuit het ziekenhuis toch bij een voor hen belangrijke gebeurtenis aanwezig zijn of kunnen ze worden afgeleid van pijn.

Meet & greet
Op 27 december kwam Marcel Hensema zelf langs in het brandwondencentrum om met een van de patiënten de VR-bril met zijn voorstelling te testen. 

Neem voor meer informatie contact op met Laura de Vries, coördinator fondsenwerving voor Vrienden van het Martini Ziekenhuis, via 06 – 27 05 50 64 of vrienden@mzh.nl.