Skip to main content

Nieuwe PICC lijn care covers voor patiënten Oncologie
Patiënten krijgen soms langdurig chemotherapie of immunotherapie via een PICC lijn (Perifeer Ingebrachte Centrale Catheter). Deze kan tot maximaal een jaar in situ blijven. De lijn wordt net boven de ellenboog ingebracht en steekt altijd een stukje buiten het lichaam. Een patiënt hoeft niet meer elke keer geprikt te worden met een infuusnaald, want de PICC lijn is een rechtstreekse toegang tot de bloedbaan waarop het infuus kan worden aangesloten.

PICC lijn Care Cover
Om irritatie onder de kleding te voorkomen en de huid van patiënt te beschermen zijn deze speciale armcovers ontwikkeld. Wij willen deze PICC lijn care cover en douche cover graag aanbieden aan onze patiënten. Dit om ze toch wat ‘gemak’ te geven gedurende een periode van veel ongemak (denk aan de bijwerkingen van de behandelingen, bepaalde dingen niet kunnen doen door de PICC lijn zoals zwemmen).

PICC lijn Douche Cover
Door de PICC lijn Care Cover heeft de patiënt bescherming voor de PICC lijn wat een veiliger gevoel geeft als een stukje verband. En door de verschillende te bestellen kleuren, ook nog leuk uitziet. Door het ‘4 way stretch’ materiaal is er geen onnodige druk op het bloedvat/PICC lijn. Door de PICC lijn douche cover kan de patiënt gebruiken tijdens het douchen en hoeft dan niet bang te zijn dat de pleister los laat van de PICC lijn.