Skip to main content

Ieder schooljaar zetten de leerlingen en leerkrachten van CKC De Rietzanger in Eelderwolde zich in voor goede doelen. De school zoekt altijd een doel dat kinderen aanspreekt en zo kwamen ze terecht bij een project ‘vlak bij huis’: het VRiendje- project van het Martini Ziekenhuis.

Virtueel aanwezig bij gebeurtenis
Het ‘VRiendje’ is een 360 graden camera waarmee, in combinatie met een Virtual Reality bril, op afstand een belangrijke gebeurtenis kan worden bijgewoond. Een ziek kind kan bijvoorbeeld met behulp van het VRiendje ‘aanwezig’ zijn in de klas. Daarnaast kan een VR-bril bij een pijnlijke of langdurige behandeling afleiding bieden aan de patiënt.

Inzamelingsacties door leerlingen
De kinderen mochten iedere week geld meebrengen naar school om in ‘de goede doelenpot’ van de groep te doen. Daarnaast organiseerden de leerlingen zelf spontane acties, zoals bijvoorbeeld; lege flessen ophalen, tuinpaden vegen etc. De school heeft op maandag 24 juni jl. een sponsorloop georganiseerd waarbij de leerlingen van groep 1 t/m groep 8, onder aanmoediging van vele ouders, hun longen uit hun lijf hebben gerend. De totale opbrengst is fantastisch: we hebben als school maar liefst €4.000,- opgehaald voor het VRiendje-project van stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis!