Ambassadeurs aan het woord

Bries

We willen bijdragen aan de menselijke maat in de zorg

“Bries is een organisatieadviesbureau dat organisaties helpt om meer maatschappelijke impact te hebben, zodat zij kunnen bijdragen aan duurzame oplossingen voor de problemen in de wereld”, vertelt Jan Willem Wennekes van Bries. “Het werk van de Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis sluit hier mooi bij aan. Ook zij zetten zich in voor een maatschappelijk doel: even minder zorgen voor patiënten. Daarom steunen wij ze graag. We hebben ze onder meer geholpen bij het bepalen van hun identiteit en hun positie.”

Menselijke maat
“We zien in de zorg de beweging dat het steeds meer over financiën en efficiency gaat”, zegt Jan Willem. “Terwijl juist de patiënt en de menselijke maat centraal moeten staan. De Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis richt zich daar op en dat vind ik heel goed. Een voorkeur voor een bepaald project van de Stichting heb ik niet. Wat mij betreft is alles wat bijdraagt aan aandacht voor de menselijke maat in de zorg goed. Of dat nu kunst aan de muur is, speelgoed in de wachtkamer op de kinderafdeling of huiskamers voor ouderen, dat maakt niet uit.”

Verschil
Jan Willem weet uit eigen ervaring hoe belangrijk die menselijke maat is in de zorg. “Ik ben zelf veel in het ziekenhuis geweest met mijn zoontje. Daar heb ik gemerkt hoe belangrijk het is om niet alleen aandacht te hebben voor de zorg, maar ook voor allerlei zaken daaromheen. Dit kan soms net het verschil maken voor een patiënt of familielid. Ook daarom steunen wij De Stichting Vrienden van het Martini Ziekenhuis.”