Ambassadeurs aan het woord

GRIP Re-integratie

Een logische keuze

Voor GRIP Re-integratie is het een logische keuze om de Vrienden van het Martini Ziekenhuis te steunen, vertelt Marcel Vogelzang. “We willen graag een organisatie steunen die raakvlakken heeft met wat wij doen en in onze regio zit. Als re-integratiebedrijf zijn wij actief in de drie noordelijke provincies. We helpen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt richting werk. Hieronder bevinden zich mensen met een fysieke beperking, die soms in het Martini Ziekenhuis onder behandeling zijn. We begeleiden bijvoorbeeld mensen die herstellen van een ziekte als zij weer aan het werk gaan.”

Wensen
GRIP Re-integratie geeft brede steun aan de Vrienden van het Martini Ziekenhuis en kiest niet voor een bepaald project. Marcel Vogelzang: “We vinden alle projecten even sympathiek. We voelen ons even verbonden met de Virtual Reality-bril voor kinderen als de hoofdhuidkoeler voor mensen met kanker. Het is geweldig dat de stichting zich inzet om wensen van patiënten en verplegend personeel in vervulling te laten gaan, voor zover deze niet uit het reguliere zorggeld vergoed kunnen worden. Het mooie is dat het additionele projecten zijn, waarin echt iets extra’s gedaan wordt dat veel verschil kan maken voor patiënten.”

Band
De samenwerking tussen GRIP Re-integratie en het Martini Ziekenhuis kent ook een ander aspect. “Het Martini Ziekenhuis heeft plekken beschikbaar gesteld voor mensen die wij aan het werk helpen”, zegt Marcel Vogelzang. “Zo werken er nu twee mensen met een Wajong-uitkering op een participatiewerkplek. Ik kom het Martini Ziekenhuis dus op veel manieren tegen. Het is helemaal ingebed in mijn persoonlijke werk- én leefgebied. Ik woon zo ongeveer naast het ziekenhuis en ken veel mensen die er werken of behandeld worden. Al die raakvlakken scheppen een band, waardoor het logisch is om juist de Vrienden van het Martini Ziekenhuis te steunen.”