Ambassadeurs aan het woord

Adviesgroep Medisch & vrije beroepen – van der Meer

De mens centraal

Het mooie aan Vrienden van Martini Ziekenhuis is dat ze een over het algemeen vervelende situatie zo prettig mogelijk proberen te maken. Dat kan zijn door afleiding, zoals muziek aan bed, de VR-brillen en de infuusknuffels of door aandacht zoals familieleden opvangen bij een IC opname en handmassage voor ouderen. Dat vinden wij het mooie aan deze stichting. Ze bedenken allerlei oplossingen waardoor de patiënt even kan ontsnappen aan de werkelijkheid of waardoor de patiënt aanzienlijk minder last heeft van de gevolgen van zijn of haar ziekte.

De stichting maakt eens te meer duidelijk dat het altijd gaat om de mens. In het ziekenhuis is dat de mens achter de patiënt voor ons is dat de mens achter de cijfers. Wat beweegt hem of haar? Voor ons is dat een mooie parallel en we steunen dan ook graag Vrienden van Martini.

Wij spreken veel medisch specialisten in met name het noorden van het land. Het is mooi om ook bij hen te zien dat de mens centraal staat. In het Martini ziekenhuis horen we veel positieve geluiden over de stichting en de belangrijke rol die zij speelt.

Wij zijn trots dat we ambassadeur zijn van Vrienden van Martini en dat we op deze manier kunnen bijdragen aan aandacht voor de mens, zoals wij dat ook bij onze relaties nastreven.