Ambassadeurs aan het woord

Rabobank Stad en Midden Groningen

Wij willen iets terugdoen voor de regio

“Als Rabobank Stad en Midden Groningen willen wij graag iets terugdoen voor de omgeving waarin wij zaken doen”, vertelt directievoorzitter Bert Roman. “Daarom laten wij het geld dat wij verdienen met onze bancaire zaken, terugvloeien in de omgeving waarin wij het verdiend hebben. Wij noemen dit coöperatief dividend. Je ziet dit gedachtegoed terug in ons logo: de blauwe kleur staat voor de zakelijke kant en de oranje kleur voor de maatschappelijke kant van de Rabobank.”

Rondom de zorg
Vanuit die gedachte is het logisch dat Rabobank Stad en Midden Groningen de Vrienden van het Martini Ziekenhuis steunt, vindt Bert Roman. “Een ziekenhuis heeft een belangrijke functie in de regio. Het Martini Ziekenhuis staat bekend als persoonlijk en betrokken, en is hét ziekenhuis voor stad en ommeland.Bovendien willen wij graag iets doen voor mensen die het minder goed hebben en dat is vaak het geval als je in het ziekenhuis ligt. De Vrienden van het Martini Ziekenhuis zorgen ervoor dat allerlei zaken rondom de zorg veraangenaamd worden voor patiënten en dat spreekt ons zeer aan. Het geld dat aan zorg besteed kan worden is niet oneindig en je ziet dat de overheid en zorgverzekeraars daarin keuzes moeten maken. Dan is het logisch dat zij het geld in eerste instantie gebruiken voor de zorg en niet voor de zaken daaromheen. Er moeten andere partijen opstaan die dit laatste oppakken. De Rabobank werkt daar graag aan mee.”

Kinderen
De bijdrage van Rabobank Stad en Midden Groningen gaat voor een groot deel naar projecten voor kinderen. “Deze keuze heeft ook een persoonlijke reden”, vertelt Bert Roman. “Vanwege de ziekte van één van onze kinderen hebben wij zelf eens vier weken in het Ronald McDonald huis moeten verblijven. Ik weet uit eigen ervaring hoe enorm droevig en ingrijpend het is als een kind ziek is. Voor de ouders maar uiteraard ook voor het kind zelf, dat gewoon vrij en blij moet zijn en moet kunnen spelen. Als deze periode voor het zieke kind en de familieleden enigszins veraangenaamd kan worden, dragen wij daar heel graag ons steentje aan bij. De steun aan de Vrienden van het Martini Ziekenhuis is voor mij dus zowel zakelijk als privé waardevol.”